Trälådmålare

Boende och fritid

På Dormsjöskolan finns fem bostadshus med plats för upp till sex barn/unga, Bikupan, Midgård, Rönnbo, Vågen och Västra. Alla pojkar har eget rum och det finns gott om utrymme för aktiviteter både enskilt och tillsammans med andra. Varje barn/ungdom har en kontaktperson utsedd och personal finns på plats under dygnets alla timmar. Utöver dessa finns personal i beredskap som kan rycka in om det skulle behövas. Det finns både män och kvinnor i arbetsgruppen som ser till att aktivt förmedla en positiv och jämställd syn på relationen mellan kvinnor och män.

Varje hus erbjuder en varm miljö med hemkänsla där de dagliga sysslorna som att städa, tvätta, handla och laga mat görs tillsammans allt utifrån barnen/de ungas behov, ålder och mognad. Oavsett i vilket hus man bor finns goda möjligheter till en aktiv fritid. Under sommaren kan det handla om bad, fiske eller segling, under höst och vinter att plocka svamp och bär och när snön kommer åka skidor, skridskor, snowboard och pulka. Vi anordnar även fritidsaktiviteter i samverkan med olika föreningar och utnyttjar närsamhällets utbud av kulturella aktiviteter som exempelvis musikuppträdande, bio och teater.

Hur ofta hemresa blir aktuellt planeras tillsammans med er föräldrar och handläggare. Varje elev har en individuell hemreseplanering. 

Aktuellt


Skolverkets tillsynsrapporter Läs mer

Läsårsdata för elever 2019-2020 Läs mer

Adress: Dormsjö 214 | 776 98 Garpenberg | Telefon: 0225-710 750 | Fax: 0225-230 22 | E-post: info@dormsjoskolan.com