En dag på Dormsjöskolan

Du går upp vid sjutiden på vardagar, på helger och under lov tar de flesta sovmorgon. Skoldagen börjar för de flesta med en kort morgonsamling med sång och musik, där även personal från boendet deltar. Efter samlingen går alla elever till sina respektive klassrum.

På förmiddagen har du teoretisk undervisning, mitt på dagen språk och konstnärliga ämnen och på eftermiddagen hantverk och gymnastik. Du äter lunch hemma på ditt boende kl 12.30. Efter maten har du möjlighet att ta igen dig, kanske genom att läsa, lyssna på musik eller slumra till en stund. Skolan börjar igen kl 14.00 och håller sedan på till kl 15.30 de flesta dagar. En dag i veckan brukar du sluta efter lunch.

Efter skolan går du tillbaka till ditt boende för en kort samling där ni pratar om eftermiddagens aktiviteter. Det kan vara att gå och fiska, spela innebandy, handla kläder, åka skidor, åka till badhuset eller besöka internetcaféet. Vissa dagar städar du ditt rum, tvättar dina kläder eller hjälper till att laga mat. Vid 18.30 brukar det vara dags för middag.  Därefter blir det aktiviteter hemma på huset eller i den närmsta omgivningen, kanske titta på TV, spela TV-spel eller kortspel. Läggningsdags varierar beroende på ålder och ork.

På helgerna gör vi olika utflykter. På loven och särskilt sommarlovet erbjuder vi olika aktiviteter såsom seglarläger, fiskeresa med mera.

Aktuellt


Skolverkets tillsynsrapporter Läs mer

Läsårsdata för elever 2019-2020 Läs mer

Adress: Dormsjö 214 | 776 98 Garpenberg | Telefon: 0225-710 750 | Fax: 0225-230 22 | E-post: info@dormsjoskolan.com