SKOLAN

Dormsjöskolan är en vanlig skola med ovanliga förutsättningar.

Vi bedriver idag undervisning i tre olika skolformer – grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Vi har ansökt om att under 2020 få starta ett individuellt alternativ inom den ordinarie gymnasieskolan.

Eleverna bor i huvudsak på något av våra intilliggande HVB. Ibland förekommer att elever åker till skolan dagligen samtidigt som de bor på annan plats.

Skolan har en hög personaltäthet. Vi arbetar i små grupper eller med enskild undervisning, och vi erbjuder alla ämnen utom moderna språk i egna lokaler.

​​​​​Undervisningen är individanpassad och därmed får eleverna påbörja studierna där det är lämpligt, och läsa i den takt de klarar av.

Vi betonar struktur, framförhållning och trygghet genom rutiner, och därför ser vår skoldag tidsmässigt likadan ut varje dag. I undervisningen strävar vi efter att använda den fantastiska miljö som omger oss.
De teoretiska ämnena varvas därför med praktiska inslag så ofta det är möjligt. Vi tror på att lusten att lära väcks genom att man får utveckla och lyckas med olika sidor av sig själv.